Wijnkoperij

Maak kennis met de Amsterdamse Wijnkoperij

Naast ondernemers zijn wij grote liefhebbers. Liefhebbers die zich altijd weer verwonderen over Europese wijnen. Verwondering die we erg graag delen met iedereen die eventjes de tijd neemt om met ons mee te reizen door de fantastische wereld van de wijn. Een reis vol ontdekkingen, een verhaal wat nooit af is, een dans met het leven zelf.

Door deze manier van leven en werken komen we al zoekend, proevend en proberend steeds weer nieuwe fantastische wijnen tegen waar de passie van de wijnmaker vanaf spat. Een passie die zich vertaalt naar wijnen die harmonieus en evenwichtig zijn. Wijn zoals wijn bedoeld is. Eerlijk en zuiver. Vaak uniek van karakter.

Amsterdam Wines heeft een passie voor vooral gerijpte wijnen uit de klassieke gebieden en staat dicht bij de wijnboer én bij de wijnliefhebber. Amsterdam Wines is gespecialiseerd in ambachtelijk gemaakte Europese kwaliteitswijnen. Kwaliteitswijnen die vaak nergens anders te koop zijn en verkregen zijn door goed te zoeken en te proeven, te importeren en soms in opdracht te laten produceren. Dat laatste vooral in de Haut-Médoc en in de Bourgogne.

Daarbovenop heeft Amsterdam Wines een rijke ervaring in het taxeren, kopen en verkopen van wijnkelders. Mede daardoor heeft Amsterdam Wines een ruim aanbod in gerijpte wijnen, met name uit de Bordeaux.

Door bovenstaande kennis en kunde, gekoppeld aan restaurant ervaring (jarenlang patron van restaurant Auguste in Maarssen), is Amsterdam Wines een sterke partner voor de horeca in Nederland.

Gedachtegoed

Wij hebben een passie voor de wijnen uit de archetypische gebieden: Bordeaux voor rood en Bourgogne voor wit. In deze gebieden wordt al eeuwen lang wijn vervolmaakt. Op ambachtelijke wijze en van vader op zoon. Men weet precies welke druif op welke plek moet komen te staan, en hoe deze behandelt moet worden. Om telkens weer tot zeer exclusieve wijnen te komen; ook wanneer er een seizoen met mindere omstandigheden is.

Deze wijnen zijn beperkt verkrijbaar en meestal knap aan de prijs. Daarom zoekt de Amsterdamse Wijnkoperij wereldwijd naar verlijkbare ambachtelijke kwaliteit. Wij reizen regelmatig om kennis te maken met de boeren, het terroir te bekijken en de wijnen in productie te proeven. Hierdoor kunnen wij een uniek assortiment bieden met kwaliteitswijnen in verschillende prijsklassen.

Wij hebben exclusieve samenwerkingen met bijzondere wijnproducenten. Hierdoor kunnen wij u een hoogwaardige en unieke wijnselectie bieden.

Ontdek onze bijzondere wijnen uit eigen productie

Wij zijn bevoorrecht met onze vriendschappen met wijn producenten. Het voelt bijna als familie.
Onze gezamelijke passie en enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat wij zelf, in samenwerking met kritische vignerons, eigen wijnen produceren.
Wij voelen ons bevoorrecht. Benieuwd? Lees er meer over en ontdek.

Weten waar onze wijnen worden geschonken?

In diverse horeca zaken worden onze fijne wijnen uitgeschonken. Vanuit onze expertise en ervaring ondersteunen wij restaurants met het maken van de wijnkaart, leiden we enthousiast horeca personeel op en helpen we restaurant met kelder management.
Bent u een restaurateur of sommelier en wilt u kennis maken? Neem contact op.