Achtergrond


Het verhaal van Amsterdam Wines

img_0192
Sinds 2013 verkoopt Amsterdam Wines gerenommeerde wijnen. Eerst alleen aanwezig op internet, maar inmiddels ook met een showroom in Maarssen. Van begin tot eind is Amsterdam Wines vooral verwondering. Een verwondering die we erg graag delen met iedereen die eventjes de tijd neemt om met ons mee te reizen door de fantastische wereld van de wijn. Een reis vol ontdekkingen, een verhaal wat nooit af is, een dans met het leven zelf.

img_0070-1Door deze manier van leven en werken komen we al zoekend, proevend en proberend steeds weer nieuwe fantastische wijnen tegen waar de passie van de wijnmaker vanaf spat. Een passie die zich vertaalt naar wijnen die harmonieus en evenwichtig zijn. Wijn zoals wijn bedoeld is. Eerlijk en zuiver. Vaak uniek van karakter.

Daarvoor heb je wijnmakers nodig die niet alleen oneindig veel zorg hebben voor de druiven in de kelder, maar ook voor de druiven op het land. En begrijpen wat precies déze druif op déze plek en met de weersomstandigheden van dít jaar uiteindelijk aan unieke smaak in ons glas kan opleveren. Daar is niet alleen toewijding voor nodig maar ook heel veel kennis, veel arbeid, soms oneindig veel geduld en de absolute wil om er het mooist mogelijke van te maken.

Inmiddels hebben wij, naast bekende en bewezen succeswijnen, ook een flink aantal wijnen van soms (nog) heel onbekende makers waarin het enthousiasme en de toewijding gewoon te proeven is. Soms wijnen die verrassend veel lijken op heel grote topwijnen, soms wijnen die een compleet nieuwe ervaring zijn en eigenlijk nergens mee te vergelijken vallen.

img_0065Verwondering kan ook tot chaos leiden. Maar juist uit chaos heb je de meeste kans om tot een heel bijzonder assortiment te komen. Dat durven wij aan! Misschien hopen we wel dat er uit die chaos een logisch assortiment ontstaat wat vorm krijgt door de samenwerking tussen wijnmakers, kritische wijnkopers, u dus, en Amsterdam Wines. Iets waarvan je zegt: “dat we daarop uitgekomen zijn”. Maar dan wel met de grandeur van grote Bordeauxs en Bourgognes. Grandeur met ruimte voor Trouvailles. Harmonie die pas góed opvalt door ogenschijnlijke dissonanten binnen die harmonie. Dissonanten die uiteindelijk net die extra zijn om de harmonie spannend te krijgen.

Zullen we van tijd tot tijd de plank misslaan? Absoluut! Zonder pijn geen schoonheid. En de mooiste bloemen bloeien aan de steilste afgronden. Maar ook daar zoeken we! Gebaande paden zijn niet onze paden. Wanneer díe filosofie u aanspreekt dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook al omdat we geen winkel zijn, maar reizigers op wijngebied. U doet ons geen groter plezier dan met ons mee te reizen. Wees deelgenoot van die reis. Durf de missers aan. Ervaar het genot, na die eventuele misser, van die ultíeme wijnervaring. Sta met ons aan het begin van níeuwe ervaringen. Drink mee!!

Santé! Uw sommeliers Siwan Balli en Bas Doeland.